GRUPPEN LANDMALERNE

14. oktober - 13. november 2022


Mogens SjøgårdEsben Eriksen - Lys februardag

GRUPPEN LANDMALERNE opstod i 2002 og har siden udstillet sammen ved forskellige lejligheder, blandt andet på Johannes Larsen Museet med udstillingen Landmalerne i Sybergland. 

Kunstnerne arbejder alle med landskabsrelaterede værker.

Gruppen består af:

Ole Vedby
Peter Bork-Johansen
Hans Peter Hansen
Keld Nielsen
Mogens Sjøgård
Kurt Servé
Kirsten Hesselager
Esben Eriksen 
Jørgen Hinke
Camilla West

Fernisering fredag den 14. oktober kl. 17.00-18.30

Ole Vedby, Drigstrup. uddannet på Det Fynske Kunstakademi. Maler allerhelst i fri luft. Indfanger stemning, lys og farver på stedet i et samlet og frisk anslag. Paletten minder om impressionisterne og de gamle fynske malere spiller en stor rolle som inspiration.

Peter Bork-Johansen, Falsled. Uddannet på Akademiet for Fri og Merkantil Kunst. Maler landskabet, hvor han bor: Damsbo Skov og strand i Falsled i det sydvestfynske landskab. Her finder han sine motiver, og maler med akryl, olie og pastel. Han er en stemningmaler.

Hans Peter Hansen, Vester Åby. Har modtaget tegneundervisning ved billedkunstneren Albert Elmsted. Arbejder med tegning, linoleustryk og maleri men primært grafik og motivet er ofte det nære landskab og omgivelser.

Keld Nielsen, Kædeby, Langeland. Autodidakt billedkunstner. Det evigt omskiftelige landskab er hans hoved motiv. Han bor lige midt i det på Syd Langeland. Han søger ikke den fotografiske gengivelse. Mere den flygtige sanseoplevelse. Farvernes ekspressive samklang klinger godt sammen i hans landskabsoplevelse.

Mogens Sjøgård, Trankær. Har arbejdet som lærer og er autodidakt billedkunstner. Han er inspireret af naturen og arbejde med oliemaleri og akvarel. Vejret og årstidernes skiften, er omdrejningspunkt i hans værker.

Kurt Servé, Skårup. Uddannet billedkunstlærer og autodidakt billedkunstner. Hans motiver hente han ofte højt mod nord, især Færøerne og Mykines, der ligger i ensom majestæt ude mod vest er kernen i mange af billederne.

Kirsten Hesselager, Måle. Uddannet på Det Fynske Kunstakademi. I hendes kunst er hun optaget af planters struktur og grafiske elementer, af forgængelighed, forfald og vækst. Hun arbejder med grafiske unikatryk, hvor der blandes forskellige teknikker. Desuden maleri på papir.

Esben Eriksen, Rynkeby. Uddannet på Det Fynske Kunstakademi. Han arbejder hovedsagelig med oliemaleri, pastel samt i mindre omfang også med akvarel. En konkrete naturoplevelse er igangsætter. Herefter er det hans mål - efterhånden som billedet få sit eget liv og substans - at arbejde frem mod det stærkest mulige udtryk.

Jørgen Hinke, Faaborg. Uddannet lærer og autodidakt billedkunstner. Arbejder ofte direkte i landskabet med dens detaljer og årstidernes skiften som motiv og i pastel.

Camilla West er en dansk kunstner, der er uddannet på Fyns Kunstakademi (1991-97). Camilla maler oliemalerier af landskaber, som regel fra det sydlige Danmark med impressionistiske og minimale udtryk.Keld Nielsen