Mariane Lyngsø og Henrik Kramer Westergaard

21. april - 21. maj 2023

Thy-fældigt

Mariane Lyngsø og Henrik Kramer Westergaard fortæller om udstillingen “Thy-fældigt”; vi mødtes i Thy, hvor Henrik bor, da Mariane var Artist in residency på Kirsten Kjærs Museum. Oplevelsen af frugtbarheden ved at kunne kommentere på hinandens værker satte nye retninger og efterlod en parentes der nu fyldes ud på Baunhøj Mølle, hvor kunstnerne har fået mulighed for at sætte hinanden stævne og mødes om noget af alt det faglige potentiale der opstod i Thy; kunstens modsætningspar- lys/mørke, tyngde/lethed, kaos/orden for bare at nævne nogle.

Fælles for begge kunstnere er at værkerne er skabt først og fremmest i kunstens eget billede, ikke for at behage, men gerne for at prøve nye veje af og muligvis finde et svar i ny og næ.

Værkerne interagerer med og i de pragtfulde rum på Baunhøj Mølle og er fremstillet af og på papir, træ, keramik og maleri-fra det florlette til det bastante.

Kunstnerne slår sig løs både med mindre værker til væg og gulv og med større og mere installatoriske værker.

Mariane Lyngsø

Vi har fulgt hinandens virke, men har ikke udstillet sammen tidligere. Vi er begge optaget af materialet, det ekspressive, det abstrakte og processen. Der er allerede meget i spil, og fra nu af handler det i høj grad om at komprimere, ekstrahere og sætte uden for døren, så det hele kommer til at stå skarpt. Materialer, medier, mennesker, miljøer kan være kodeord for de langstrakte processer som vi begge arbejder med. Så hvorvidt vi går i den florlette og mobile retning eller satser mere på tyngde og skarp grafik er der stadig elastik i. Det er vores ønske, og vi er da også ret sikre på, at der vil være sanselige og taktile oplevelser for de fleste.

Udstillingen er arrangeret af Grenaa Kunst- og Musikforening.

www.lyngsgraf.dk

Fernisering fredag den 21. april kl. 17.00 - 18.30.

 
Henrik Kramer Westergaard