Morten Skovmand - mindeudstilling

11. februar - 13. marts 2022

Mindeudstilling for kunstneren Morten Skovmand 1941 - 2021

Morten Skovmand døde pludseligt den 17. juli 2021. Han blev 80 år. Vi er meget glade for, at det er lykkedes at få denne mindeudstilling i stand så hurtigt efter hans død. Værkerne er fundet frem i hans atelier i Stenvad.

Morten elskede at male i olie, så der er både store og små værker i olie. Men han var hele livet åben og nysgerrig overfor andre teknikker, så der er både akvarel, radering, stentryk og oliekridt. Alt sammen inspireret af hans mange rejser, mest til Italien, Sverige og Norge, men selvfølgelig også Danmark, og såmænd Kina.

Morten Skovmand var ikke blot en anerkendt kunstner, men også en formidabel igangsætter og formidler. Derfor fik han stor betydning for både kunst- og udstillingslivet, for formidling og undervisning og satte markante aftryk med udsmykninger i det offentlige rum i både Norddjurs og Syddjurs. Han underviste i en årrække blandt andet på Grenaa Gymnasium.

Han var uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi og fik tidligt det treårige arbejdslegat fra Statens Kunstfond, så allerede som ganske ung blev hans talent anerkendt. I 2000 blev han medlem af kunstnersammenslutningen Corner og viste sine værker på den nationale scene på Corners årlige udstillinger først på Charlottenborg og siden på Sophienholm. Han udstillede flittigt både hjemme og ude.

Morten engagerede sig i Grenaas hensygnende kunstforening og musikforening og genrejste dem som Grenaa Kunst- og Musikforening. I 17 år var han foreningens aktive formand. Han kunne gennem sit store netværk skabe kontakt til kunstnere, og som erfaren udstiller havde han grebet om at få en ophængning på plads.

Han arbejdede også lokalt sammen med sine kolleger og var med til at etablere den lokale kunstnersammenslutning Prof Kunst Norddjurs, nu Nordkant. Og så var han som regissør og praktisk altmuligmand med i sin hustru Annettes musikalske netværk, hvor især Djurs Barok arrangerede koncerter og operaer med barok- og renæssancemusik.

Ensemble Zimmermann med blandt andet Anna Maria Wierød (sopran), Majbritt Young Christensen (blokfløjte, travers), Per Buhre (barokviolin) og Lars Wolf (cembalo) har arbejdet sammen med Morten Skovmand i hele ensemblets eksistens.

Ensemblet hylder Morten Skovmands kunst ved at opføre musik, som de har samarbejdet med ham om at levendegøre i lyd og billeder. Koncerten finder sted i Kulturhus Pavillonen tirsdag den 15. februar kl. 19.30.

Udstillingen og koncerten er arrangeret af Grenaa Kunst- og Musikforening.

Fernisering fredag den 11. februar kl. 17.00 - 18.30.

Se kataloget RUNDT OM MORTEN: