Arbejdende mølle og møllersvende

Møllersvende søges

Interesserer du dig for dansk historie og kultur, sætter du pris på godt og solidt håndværk, har du nogle timer til rådighed ca. en gang om måneden? - Så mangler vi dig.

Møllelauget søger flere frivillige til Baunhøj Mølle, som har lyst til at hjælpe med møllens drift hver søndag i sommerhalvåret. Møllen er fuldt funktionsdygtig og fungerer i dag, som den gjorde i dens storhedstid.

Vi er 16 møllersvende og en møller, som sammen driver møllens arbejdende funktion, herunder produktion af mel, rensning og eftersyn af melkværne samt vedligehold af møllens mekaniske dele.

Alle kan blive møllersvende, blot man har interessen og lysten til at deltage i det fællesskab, der eksisterer i møllen.

Propellen sættes på plads

Thorkel og Johnny sætter sejl.

Hver søndag fra kl. 14 i sommertiden kan du opleve møllersvendene holde møllen i funktion. Det er dog en forudsætning, at vinden blæser med en passende styrke. Ved vindstille kan møllen ikke køre, og hvis det stormer for meget er det heller ikke muligt.

I vinterhalvåret er mølleriet kun lejlighedsvis i funktion, og det kan f.eks. være efter aftale i forbindelse med en særlig begivenhed i møllen. Det koster 500 kr. pr. gang.

Det er en række frivillige fra Grenaaegnen, der har lært sig det gamle håndværk af tidligere møllere. De skiftes nu til at holde møllen i sving om søndagen. De er alle stolte lokalpatrioter, der sætter en ære i at få møllen til at fungere og fortælle møllens historie. 

Hvis du er interesseret i møller og har du lyst til at bruge et par timer hver 4. søndag kan du kontakte møller Henrik Kaarøe, telefon: 61 38 12 14,
e-mail: bi.he.kaaroe@nrdn.dk

Her ses håndværkerne poserende ved møllen