Gorm Spaabæk

19. april - 20. maj 2024

 

Fortrængte billeder

Gorm Spaabæk har det meste af sit liv interesseret sig for fortrængte billeder, et tema som tænder hans nysgerrighed. Fokus har været diskussion og motiv, der ikke er adgang til i de formidlingsstrukturer der er.

Den gamle romanske Frue Kirke i Aalborg blev revet ned i 1876. En række af de romanske stenskulpturer, der havde siddet i den gamle romanske kirkes murværk, blev sat ind i gavlen på en kirkebygning, som man byggede på stedet. Disse skulpturer har i mere end hundrede år været opbevaret i varmekælderen under den nye Frue Kirke. Den ene sten viser en tungerækkende mand. Ham har Gorm brugt som motiv i en lang række forskellige materialer og sammenhænge. Senest som monotypi i træsnit, som derefter laves i tryk i mange farvevarianter. I den sammenhæng som han kalder fortrængte billeder. Gorm er meget interesseret i arkæologiske fund og især udhuggede granitemner fra kirker.

Gorm Spaabæk har i en årrække undervist på Aasiaat Gymnasium i Grønland og har der lavet store udstillinger med elevernes værker. Gorm Spaabæk har en stor samling af ældre kunstnere, som han synes er oversete i kunsthistorien.

Udstillingen er tilrettelagt af Grenaa Kunst- og Musikforening

www.gormspaabaek.dk

Fernisering fredag den 19. april kl. 17-18.30